Gulvdesign

Trægulve og boligindretning

Gulvet er ofte den største sammenhængende flade i hjemmet og derfor er det en idé at holde ekstra godt øje med denne flade. Gulvet også den flade i boligen som har det største sammenhængende flade i boligen, og derfor er den meget interesssant. Det visuelle er meget vigtigt, og derfor er gulvets stand meget vigtigt i salgsøjemed.

Gulvhøjtalere og gulvlamper

Enhver ejendomsmægler tilråder en opfriskning og gulvafslibning af boligens træguvle inden salg. Ingen boligindretning uden et gulv og især trægulve klæder næsten alle former for interiør. Et lille tæppe, skulptur, gulvhøjtalere, gulvlamper, kunst og andet passer perfekt på et trægulv. Vi har afslebet trægulve i mange år og har set trægulve med en blå sofa, rød lænestol, blå lampe og grønne tæpper. Og ja, hvorfor ikke, et friske pust til et ellers smukt trægulv men generelt kedelig bolig.

Gulvdesign

Gulve og især trægulve kan opfriskes og forvandles på forskellig måde. Muligheden med et helt nyt gulv er naturligvis også en en løsning til boligen. Aske lamelgulve med en hvidpigmenteret olie, eller et lakeret fyrretræsplankegulv er noget af det vi ser mest i dagens hjem. Et trægulv kan forvandles og tilrettes helt efter kundens behov og ønsker, og der er næsten ingen begræsninger.

Renovering af trægulve

Du kan starte med at finde den træsort som du bedste kan lide. Det kan enten være en af de gængse lyse skandinaviske træsorter som: bøg, ask, eg, birk, gran eller fyr. Det er gode gamle træsorter som suppleres af udenlandske ditto, her tænker jeg på douglas og pitch pine. Som et alternativ kan mørke eksotiske træsorter også være en mulighed. Trænger din bolig til nye trægulve, eller har du brug for en renovering af de eksisterende gulve? Så få en snak med vi ved alt om kvalitetsgulve, maskiner og værktøjer til renovering af trægulve – alt sammen til fornuftige priser.

Gulvkvalitet

Der findes både bløde og hårde træsorter som alle passer glimrende som trægulve. Træ er et naturligt og levende materiale, der giver sig når man går på det. Men det udvider sig også ved en forøgelse af den relative luftfugtighed. Denne proces hvor trægulve udvider sig og trækker sig sammen kaldes kvælning. Her danner der sig sprækker eller mellemrum imellem gulvbrædderne, og især ved de bløde træsorter som birk, gran og fyr er det særligt udpræget. Men også ved massive parketgulve forekommer disse naturlige sammentrækninger.

Fyrretræsgulve

Træ er et naturligt materialer som følge de samme påvirkninger som hvis det stod ude i skoven. Fyrretræsgulve er et meget populært valg når det gælder gulve til boligen. Fyr og fyrretræ har vi anvendt til møbler, byggematerialer og trægulve igennem mange hundrede år efterhånden, og jeg er sikker på at det er en træsort som aldrig går af mode. Det lyse, det smukke og det bløde findes ikke ved ret mange andre træsorter. Fyrretræsgulve lægges normalt som planker eller brædder og er majestærtisk når det står lyst og smukt. Lamelgulve er en prisbillig gulvbelægning som er opbygget af 3 lag træ. Det er et stabilt gulv som normalt har en overfladefiner på 3 – 4 mm. Det findes i forskellige træsorter som eg, lærk, ask og merbau.

100 tanker om "Gulvdesign"